Subsidie aanvragen

Om in aanmerking te komen voor een subsidie voor de aanleg van een groendak moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Groenedaken Noordwijk zorgt dat uw subsidieaanvraag aan die voorwaarden voldoet en werkt met een collectief waardoor het aanvragen van subsidie extra voordelig wordt.


Je kunt je hier opgeven om in 2024 mee te doen met de subsidieaanvraag

Als je wilt meedoen met de subsidieaanvraag, laat ons dat weten. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Vragen over de aanleg?
Bel met Dirk Roosendaal 06 242 727 17 of Ingrid Vogels 06 50 64 43 90
Gebruik maken van het contactformulier kan ook.

Stappen voor subsidie aanvraag en aanleg groendak

Ten behoeve van de offerte-aanvraag hebben wij nodig:
• een foto van het huidige dak
• de afmetingen van het gewenste groendak
• je naam, adres en telefoonnummer

Het huidige dak waarop het groendak wordt aangelegd moet in goede conditie zijn:

• Nagenoeg elk dak is geschikt voor een groendak. Groen voor grind kan echt altijd. Een bitumen dak is in principe ook altijd geschikt, een zinken dag echter niet.

• Als je twijfels over de draagkracht van het huidige dak, dan bevelen we je aan een constructeur in de hand te nemen, bijv. https://www.4construct.nl/

• We bepalen onze offerte op basis van de aangeleverde foto en Google-Earth. Als bij de aanleg onverhoopt blijkt dat het dak niet geschikt is voor een groendak dan gaat de aanleg niet door en zijn er geen kosten aan verbonden.

• Bij twijfel leggen wij niet aan. We willen de geleverde 10 jaar garantie wel kunnen waarmaken.

Binnen 1 à 2 weken maakt Dirk Roosendaal van Universal Greenfields een offerte, waarin de subsidie is verwerkt. Door het tekenen van de offerte ga je akkoord met de aanleg. Ook geef je dan aan dat je het groendak de komende jaren zal onderhouden (dit is een eis van de gemeente).

Zodra de getekende offerte binnen is vragen wij de subsidie bij de gemeente aan. De aanvraag wordt o.h.a. binnen 3 weken behandeld (afspraak is: max. 8 weken). Tot op heden zijn alle subsidieaanvragen gehonoreerd.

Zodra de gemeente akkoord geeft kan de aanleg worden ingepland. Dit gebeurt in overleg met Dirk Roosendaal (06 24 27 27 17).

Maak van uw dak een groendak!